Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

5 Paviljoens

Almere Buiten
Titel
5 Paviljoens
Project
-
Plaats
Almere Buiten
Bouwjaar
2015
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Tigchelaar architecten en adviseurs bv

5 Paviljoens winkel/horeca panden, Almere

 

De groenzone tussen de 2 rijbanen van de Evenaar, de slagader van Almere Buiten, is ingericht als recreatief gebied: spelen, wandelen, ontspannen en ontdekken. Het groengebied heeft vele gezichten en is ingericht als inheemse tuin met verschillende speelvelden, een skatebaan, een tennisveld, een jeu de boulesbaan en een doorlopend voetpad.

 

Binnen deze zone moeten 5 paviljoens een plek krijgen om de publieke functie van de groenstrook te verstevigen. Daarin moeten verschillende kleinschalige activiteiten een plek krijgen, gedacht wordt aan o.a. een atelier, skatewinkel met verhuur, tearoom of andere lichte horeca.

 

De paviljoens hebben een oppervlakte van max. 120 m² en een hoogte van max. 6 m.De paviljoens krijgen een karakteristieke vormgeving gebaseerd op een modulair systeem. Daarmee vertonen ze een sterke verwantschap terwijl ze een eigen karakter hebben. De vormgeving is geïnspireerd op de wigvormige heuvels die zich in het gebied bevinden. Geplaatst onder een hoek van 20 graden en met een wigvormig of driehoekig dak staan ze speels in het groengebied.

 

De materiaalkeuze gaat uit van duurzaamheid in de zin van onderhoud en levensduur. Gekozen is voor een metalen beplating in combinatie met glas, hout en beton. Door hun modulaire opzet zijn de paviljoens op verschillende manieren als een Chinese tangrampuzzel in elkaar te schuiven waardoor diverse configuraties mogelijk zijn. Zij krijgen een transparant uiterlijk en door speciale aandacht te schenken aan de verlichting zullen zij ’s avonds als lantaarns in de buitenruimte staan.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.