Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Gideonkerk in st.Annaparochie

st.Annaparochie
Titel
Gideonkerk in st.Annaparochie
Project
Upgrading Interieur
Plaats
st.Annaparochie
Bouwjaar
2016
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
P.K.N. gemeente

Gideonkerk in st.Annaparochie, upgrading Interieur.


Uit diverse inventarisaties en gesprekken is gebleken dat sinds enkele jaren het interieur en de inrichting niet meer voldoet aan de wensen van verschillende doelgroepen. Er is op incidentele basis wel het één en ander aangeschaft en veranderd, echter er is nu behoefte aan een integraal beeld om de Gideonkerk opnieuw te positioneren. 

 

Een flexibele en meer multifunctionele inrichting van de kerkzaal is gewenst, waarbij het karakter van de kerk gewaarborgd blijft, maar waar tevens een uitnodigend gebaar wordt gemaakt naar een andere maatschappelijke activiteiten. Hiervoor is het wenselijk om de ‘afstand’ tussen het liturgisch centrum en de zaal te verkleinen als ook een meer natuurlijke overgang Biningkerkzaal te bewerkstelligen. De kerkzaal en Bining moeten weer een warm onthaal worden voor de gemeenschap van

Sint Annaparochie. Een warm kleurgebruik gecombineerd met een speels karakter van bestaande en nieuwe materialen. Gekeken wordt er onder andere naar de vloeren, wanden | plafonds, verlichting en zitplaatsen waaronder stoelen.
De combinatie van geschiedenis met hedendaags ontmoeten!

 

Wijbenga architecten en adviseurs helpt de Gideonskerk met de totstandkoming van dit meerjarigplan voor haar

“ontmoetingsplaats voor jong en oud”!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.