Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Mauritskerk

IJlst
Titel
Mauritskerk
Project
-
Plaats
IJlst
Bouwjaar
2013
BVO
185m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
PKN gemeente IJlst

Mauritiuskerk, IJlst

 

In opdracht van het kerkbestuur hebben we een plan ontworpen voor de uitbreiding van de nevenzalen bij de Mauritiuskerk te IJlst.

 

In het programma van eisen werden twee extra zalen gevraagd en een upgrade van de bestaande zalen en daaraan verbonden nevenfuncties zoals keuken en toiletten. Het gehele complex moet multifunctioneel zijn in het gebruik. Zondags na de dienst wordt er koffie gedronken, door de week vinden er diverse bijeenkomsten en vergaderingen plaats. De budgetten waarbinnen het ontwerp moest passen waren scherp maar wel haalbaar.

 

Bijzonder bij dit project was dat de aanbouw aan een monument is ontworpen. Hierdoor hebben we in overleg met de opdrachtgever een creatieve oplossing moeten bedenken voor de aansluiting tussen de aanbouw en de kerkzaal. We hebben een oplossing gevonden in een glazen strook waardoor de oude gevel van de kerk ook zichtbaar wordt in de gang van de nieuwbouw.

 

De gevels van de uitbouw zijn uitgevoerd in hout. Een dergelijke sobere oplossing past goed binnen de historische omgeving van IJlst.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.