Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Het Ankerlicht

Urk
Titel
Het Ankerlicht
Project
-
Plaats
Urk
Bouwjaar
2011
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Chr. Woonstichting Patrimonium

Het Ankerlicht woon- zorgcomplex, Urk

 

Op Urk is een grote behoefte aan seniorenhuisvesting. Ondanks de jonge bevolkingsopbouw van de gemeente is de groep senioren de sterkst groeiende bevolkingsgroep. Binnen 20 jaar zal het aantal 65-plussers zijn verdubbeld. Dit vraagt om een passende oplossing voor seniorenhuisvesting. Patrimonium benadrukt dat het bij seniorenhuisvesting gaat om een aantal belangrijke criteria zoals de toegankelijkheid, de bescherming van de woonomgeving en de voorzieningen in de buurt, zoals winkels en zorgvoorzieningen. Ankerlicht voldoet aan al deze criteria en is daarmee een mooie aanvulling voor de volkshuisvesting op Urk 


De planvorming voor de nieuwe seniorenappartementen is tot stand gekomen in samenwerking met Zorgcentrum Talma-Haven en Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Op de begane grond van de nieuwbouw worden acht verpleegeenheden gecreëerd ten behoeve van somatische verpleging. Deze vorm van zorg vindt nu nog niet plaats op Urk en is daarmee een welkome aanvulling op het bestaande zorgaanbod.
Daarnaast worden nog 33 seniorenappartementen gebouwd. De toekomstige bewoners krijgen de mogelijkheid om via een overdekte doorloop Talma-Haven te bereiken, bijvoorbeeld om een activiteit bij te wonen. Indien toekomstige bewoners een zorgvraag hebben kan dit tevens eenvoudig vanuit Talma-Haven worden geleverd. 

 

Begin 2011 is het complex met 41 senioren appartementen opgeleverd.

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.