Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Oslolaan

Urk
Titel
Oslolaan
Project
-
Plaats
Urk
Bouwjaar
2006
BVO
28 appartementen
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Chr. Woonstichting Patrimonium

Oslolaan woon- zorgcomplex, Urk

13 koopappartementen met zorgcentrum en 15 huurappartementen met een atrium.

 

De locatie bestond uit ééngezinswoningen uit de jaren 50. De Kwaliteit van deze woningen was zodanig, dat na een uitgebreid bouwkundig onderzoek werd besloten deze woningen te slopen.

Omdat de locatie grenst aan het oude Urk bij de 'Bult' werd door de opdrachtgever besloten om hier bij nieuwbouw het accent te leggen op bewoning door senioren, gedeeltelijk in het het huur- en in het koopsegment.

Door het ontbreken van enkele voorzieningen in de historische kern is gekozen om in het complex van de  koopappartementen een zorgcentrum met een huisartsenpraktijk, ruimte voor fysiotherapie, etc. op te nemen.

Voor de vormgeving van de appartementen was de bestaande karakteristieke bebouwing van oud Urk het uitgangspunt. In het complex van de koopappartementen is een zorgcentrum met een huisartsenpraktijk, ruimte voor fysiotherapie etc. opgenomen.      

 

Het gebouw ligt aan de Oslolaan in de wijk Urk-Noord. Het gebouw, dat bestaat uit 5 bouwlagen, is voorzien van 2 entree’s, voorzien met een trap en lift. In de kelder zijn de bergingen ondergebracht. De balkons van de appartementen liggen op het westen. Ieder appartement krijgt een eigen parkeerplaats en enkele appartementen op de verdiepingen hebben uitzicht op het IJsselmeer. Het is een bijzonder gebouw met een geheel eigen karakter.  

 

De appartementen hebben een riante woonkamer met ruime keuken, één of twee slaapkamers en een ruim balkon. Alle appartementen beschikken standaard over een royale keuken inrichting. De badkamer is voorzien van een standaard sanitaire inrichting in de kleur wit.    

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.