Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Sencam Living

Huizen
Titel
Sencam Living
Project
-
Plaats
Huizen
Bouwjaar
2012
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
VOF de Vrijheid

Sencam Living woon- zorgcomplex, Huizen 

 

Het is gebleken dat er in het Gooi veel zelfstandig wonende ouderen zijn die “te  lang” in hun oude vertrouwde huis blijven wonen, omdat er geen passende woonaccommodaties beschikbaar zijn die een ingrijpende (laatste) verhuizing rechtvaardigen. Het gevolg hiervan is dat als deze ouderen hulpbehoevend worden, zij noodgedwongen naar een verpleeghuis verplaatst worden. Het verblijf in een verpleeghuis is een waar schrikbeeld voor deze vaak wat kapitaalkrachtiger en aan zelfstandigheid gewend zijnde ouderen. De ervaring leert dat zij alles in het werk stellen om maar niet naar een verpleeghuis te hoeven verhuizen. Echter bij een verder afnemende gezondheid en na jaren “kwakkelen” verliezen ze toch de strijd en daarmede de regie over hun leven en wacht hen nog slechts een onvrijwillige overplaatsing naar het gevreesde verpleeghuis.

In verwarring en ongelukkig brengen zij daar dan hun laatste levensperiode door. Juist voor deze doelgroep heeft Sencam Living een doordacht woon alternatief ontwikkeld. Voor deze groep ouderen wordt het mogelijk om op tijd te besluiten om kleiner te gaan wonen en te verhuizen naar een hoog kwalitatieve woonomgeving die geheel is voorbereid op het verschaffen van zorg indien dat gewenst wordt. Op een verantwoorde wijze kan de bewoner tot het levenseinde in de eigen woning blijven en worden verzorgd en dat is een hele zorg minder! De belangrijkste uitgangspunten bij dit nieuwe woonconcept zijn:

 • Individueel  wonen  op  een  beveiligde campus;
 • Het gehele buitengebied is openbare ruimte en wandelgebied;
 • Het buitengebied is zoveel mogelijk autovrij. Parkeren in de ondergelegen parkeergarage; 
 • De grootte van de appartementen variëren van ca. 85 m² tot 120 m² en beschikken bijna allemaal over een balkon;  
 • Alle appartementen worden uitsluitend verhuurd, er zijn geen koopwoningen;
 • De campus wordt 24 uur per dag bewaakt. De portier is dag en nacht aanwezig.
 • Vanuit de portiersloge kan met alle bewoners op een zeer moderne en efficiënte wijze gecommuniceerd worden;
 • In het entreegebouw zijn uitgebreide faciliteiten voor zorg instanties en de huishoudelijke dienst ondergebracht;
 • Op de campus zijn uitgebreide sport‐ en wellness faciliteiten aanwezig;
 • De campus beschikt over een eigen restaurant, een café, een winkeltje en diverse gezelschapsruimten;
 • De appartementen beschikken over een kleine eigen keuken.
 • Maaltijden kunnen vanuit de restaurantkeuken op verzoek ook aan huis worden gebracht;
 • Alle appartementen voldoen aan de door de wet en de zorginstantie te stellen eisen.De appartementen zijn technisch voorbereid op voor de zorginstanties gewenste en noodzakelijke alarm‐ en signaal installaties;

De huishoudelijke dienst onderhoudt alle gemeenschappelijke ruimten. Extra huishoudhulp voor in de woning en andere diensten zoals bijvoorbeeld “was-, en strijkservice” kunnen worden ingekocht.    
Kiezen voor Sencam Living betekent kiezen voor zorgeloos wonen. Het betekent ook dat men “onder de mensen blijft” en niet vereenzaamt. Voor het behoud van de vitaliteit is dit een zeer belangrijk aspect. Het op vrijwillige basis meedoen met leeftijdgenoten aan tal van activiteiten houdt lichaam en geest gezond. Waarom kiezen voor huur? Het in de laatste levensfase wonen in een huurwoning betekent ook dat men geen zorgen meer heeft over het bezit van een woning en kosten voor onderhoud van tuin en huis kan besparen. Bij verkoop kan desgewenst de overwaarde van de verkochte woning voor andere doeleinden worden aangewend. Het tijdens het leven met “de warme hand” schenken van bezit geeft meer vreugde dan de koele afrekening van de belastingdienst na het overlijden. Op tijd kiezen voor Sencam Living geeft de bewoner de tijd om zich geheel thuis te gaan voelen in de nieuwe leefomgeving en op de campus buren te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Als de gezondheid het laat afweten zijn het juist deze mensen uit de directe omgeving die de zieke tot steun kunnen dienen. Ook bij verlies van de partner is aandacht en betrokkenheid van de buren een troostende factor. Als de ouders wonen op de “senioren campus” is dat voor de kinderen een geruststelling. Zij kunnen vertrouwen op de veiligheid en zorg waarmede de ouders omringd zijn. Bezoek aan de ouders wordt een plezier en geen “werkbezoek”. Kortom: Sencam Living biedt voor “jonge” ouderen de mogelijkheid om op tijd te kiezen voor zorgeloos ouder worden! Sencam Living; een jonge keuze voor ouderen! 
Sencam Living is een initiatief van Jan Geesink en Hans van der Eijk.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.