Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Kwant Controls

Sneek
Titel
Kwant Controls
Project
-
Plaats
Sneek
Bouwjaar
2013
BVO
3480 m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Kwant Controls BV.

Kwant Controls kantoor- bedrijfspand, Sneek

 

Kwant Controls is een bedrijf dat besturingsunits voor schepen maakt. Het bedrijf groeide uit het gebouw en ons is gevraagd om een uitbreiding van zowel de kantoren als de productieruimten te ontwerpen.

Na diverse uitbreidingsvarianten te hebben bestudeerd is er gekozen om aan de achterzijde een uitbreiding te realiseren. Voor de productieruimte was dit eenvoudig.

De kantooruitbreiding was complexer. De bestaande kantoren zaten aan de voorzijde van het gebouw en werden door een hogere productiehal gescheiden van de nieuwe kantoren. Een gang van voor naar achter zou deels door het dak van de productieruimte steken. Om de bestaande productieruimte in tact te laten is er voor een gang gekozen die buiten de gevel ligt en zo om de productieruimte loopt. Deze gang is als een koker vormgegeven met aan het begin en eind een raam. Naast de uitbreiding heeft het gehele pand ook een gevel renovatie ondergaan en een kleine interne facelift.

De bestaande gevel was gedateerd en de uitbreiding is de aanleiding om het geheel goed aan te pakken.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.