Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

De Heeren van Rinsma

Gorredijk
Titel
De Heeren van Rinsma
Project
De Heeren van Rinsma
Plaats
Gorredijk
Bouwjaar
2014
BVO
> 1.000m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Dhr. J. Lageveen

DE HEEREN VAN RINSMA IN GORREDIJK

 

Rinsma is al generaties lang een naam met landelijke bekendheid. En met het 125-jarig bestaan (2013) met het predicaat Hofleverancier.

 

Op dinsdag 23 september 2014 werd de eerste paal geslagen voor De Heeren van Rinsma, Fashion Factory, een indrukwekkende zaak voor mannenmode van meer dan 1.000m2 en met een industriële ‘look and feel’.

Een mijlpaal tussen de conceptfase en de uitvoeringsfase. Immers, het idee om de mooiste en grootste mannenmodezaak van het Noorden neer te zetten, kreeg nu vorm.

 

Op 20 augustus 2015 is het pand officieel geopend! Wijbenga architecten en adviseurs was al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van het Centrumplan Gorredijk en als zodanig ook de voorfase van de Heeren van Rinsma. Nauw overleg met gemeente, partijen en de omwonenden is het plan vervolgens uitgegroeid tot dit fraaie centrumplan. In samenwerking met de Interieurarchitect Johan Rietsema van Binnenbrand is het gebouw qua innerlijk en uiterlijk op elkaar afgestemd en in bouwteam met Van Wijnen gerealiseerd.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.