Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Supermarkt Warande

Lelystad
Titel
Supermarkt Warande
Project
Prijsvraag
Plaats
Lelystad
Bouwjaar
2015
BVO
2.150 m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
AM real estate development, Coop supermarkten

Supermarkt Warande prijsvraag, Lelystad

 

Ons is gevraagd om een nieuwe supermarkt in de nog te bouwen wijk Warande te Lelystad te ontwerpen. Warande is een nieuwbouwwijk aan de rand van Lelystad.

Momenteel wordt er nog maar mondjesmaat gebouwd in deze wijk en daarom wil de gemeente graag een supermarkt in de wijk hebben zodat dit mogelijke nieuwe bewoners zal trekken. De supermarkt zou dit uiteraard graag andersom zien, eerst nieuwe bewoners waarna er een supermarkt voor deze mensen kan komen. Dit was dan ook een lastige opgave voor de ontwikkelaar.

Wij hebben een supermarkt ontworpen die gefaseerd gebouwd kon worden en is zo ontworpen dat deze eerst als zelfstandig gebouw in een leeg landschap kan staan. Later als de wijk verder gebouwd is past het plan ook binnen de stedenbouwkundige kaders van het geheel. Het ontwerp is ontstaan uit een stedelijk bouwblok gecombineerd met een groen landschap welke doorloopt op het dak. Aangezien geen van de inschrijvers volledig aan de randvoorwaarden van de gemeente kon voldoen is dit project aan geen van de aanbieders gegund.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.