Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Wander Auto

Sneek
Titel
Wander Auto
Project
-
Plaats
Sneek
Bouwjaar
2015
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Autobedrijf Wander

Wander Garage Bedrijfspand, Sneek

 

Al eind 2004 was er bij Familie Wander sprake van een mogelijke nieuwbouw. Toen door de aanleg van de Rijksweg, A7, de locatie aan de Scherwolderhemstraat op termijn ingericht zou worden voor woningbouw, heeft Wander de stap genomen tot nieuwbouw direct aan de Rotonde op de Staten-as te Sneek.

Aanvankelijk was het idee om een vergelijkbaar pand als het oude, maar dan in een nieuw jasje, te gaan realiseren, maar al gauw bleek uit de referentiebeelden, dat de opdrachtgever wel zeer gecharmeerd was van een rijbaan in de showroom. Autobedrijf Wander is een totaalleverancier van auto’s, niet specifiek merkgebonden en beschikt over zowel nieuwe auto’s als occassions (in totaal ca. 120), als koop, huur of als autoleasing. Daarbij is Wander auto gespecialiseerd in Peugeot en Toyota. Het ligt in hun doelstelling om alle auto’s binnen te situeren ivm het behoud. Dit vroeg om een grote showroom. Eveneens een volledig geoutilleerde werkplaats, een Car Wash met dubbele poort, 3 doe-het-zelf wasboxen en tankstation behoren tot het totaalconcept. De zichtlocatie aan de rotonde en het water, vroeg om een rondom blik en gevelbeeld. Ir. Albrecht Wijbenga heeft middels intensieve studies met opdrachtgever een fraai ontwerp gemaakt en hiermede een toonaangevend beeld voor het bedrijventerrein in Sneek.

Op 27 augustus 2009 is de eerste paal geslagen en ondanks de vorstperiode kon Wander 1 april 2010 haar intrede in het pand nemen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.