Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Appartementengebouw 'Prestige' Emmeloord

Emmeloord
Titel
Appartementengebouw 'Prestige' Emmeloord
Project
Appartementengebouw 'Prestige' Emmeloord
Plaats
Emmeloord
Bouwjaar
2005
BVO
48 appt
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
De Vries Planontwikkeling

Onder de naam Prestige is in Emmeloord een opvallende woontoren met 18 appartementen en een woonlint met 30 appartementen gerealiseerd. Dit unieke appartementencomplex is gerealiseerd op loopafstand van het centrum. De woongebouwen hebben ieder een eigen karakter. Het verbindende element tussen de gebouwen wordt gevormd door het voor de bewoners toegankelijke, riante en sfeervol ingerichte tuindek op de 1e verdieping. Onder het tuindek is parkeergelegenheid voor de bewoners. Alle appartementen hebben een op de zon georiënteerd balkon of terras.

Prestige is ontworpen op basis van de eisen van Woonkeur, het nieuwe certificaat voor nieuwbouw woningen met ruim voldoende woontechnische kwaliteit. 

De toren is een markant herkenningspunt met een koperen dak. Het gebouw is mede bepalend voor de skyline van Emmeloord. De toren telt negen verdiepingen met twee penthouses die op de 8e en 9e verdieping bestaan uit twee bouwlagen.

Het lint heeft drie hoofdentrees op de begane grond. Het gebouw telt vijf verdiepingen. De appartementen worden twee-aan-twee ontsloten door een lift en een trappenhuis. De appartementen van de eerste twee woonlagen op de eerste en tweede verdieping, bezitten allen een ruime privé-garage en een extra autostalplaats.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.