Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Studie nieuwbouw woonhuis

Sneek
Titel
Studie nieuwbouw woonhuis
Project
studie nieuwbouw woonhuis
Plaats
Sneek
Bouwjaar
2018
BVO
350 m2
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
Particulier

Momenteel wordt er in Sneek een nieuwe wijk aan het water aangelegd, Houkepoort. Op het meest oostelijke punt van het driehoekige eiland is een ontwerp gemaakt voor een luxe villa. Na een grondige studie waarin zowel de wensen van de voormalige opdrachtgever als ook de wensen van de gemeente en stedenbouwkundige zijn meegenomen is er een beeldbepalend ontwerp getekend. Vanaf het water zal de woning een duidelijke markering zijn voor het begin van de wijk. Verder is er gekozen om de woning met een gebogen dak af te dekken. Het dak doet denken aan een zeil. De buitenruimtes van de woning kunnen vanwege het stedenbouwkundige ontwerp niet worden afgeschermd met hagen of schuttingen en zijn daarom zo veel mogelijk opgenomen in het volume van de woning om zo toch voor voldoende privacy te zorgen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.