Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

't Wyddraai

IJlst
Titel
't Wyddraai
Project
-
Plaats
IJlst
Bouwjaar
2004
BVO
30 woningen
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
De Vries Emmeloord

't Wyddraai luxe woningen, IJlst

 

In het hart van de zuid-westhoek van Friesland ligt, temidden van groene weiden en grote meren, het historische stadje IJlst.

In deze landelijke woonomgeving is aan de oever van openbaar vaarwater villapark ‘t Wyddraai gerealiseerd.

 

In dit plan is gekozen voor een stedenbouwkundige opzet waarbij het water het gebied in wordt getrokken. Het woningbouwprogramma bestaat uit verschillende typen woningen in verschillende prijsklassen. Zowel de verschillende vrijstaande als de geschakelde woningen zijn voorzien van een ruime tuin aan het water en een eigen aanlegplaats.

 

Langs de rand van het plan zijn grote kavels geprojecteerd met royale villa’s waarin de karakteristieke kappen een beeldbepalend element vormen. In het centrum van het plan wordt het water naar binnen getrokken door een havenkom te creëren. Rondom deze haven zijn in een boog de geschakelde woningen gesitueerd. De langskap over deze twee-onder-éénkappers volgt de richting van de straat. Een vooruitspringend gedeelte met topgevel geeft deze woningen een eigen karakter.

 

Aan de westzijde is een nieuwe opvaart gemaakt die aansluit op de bestaande kolk en Wyddraai. Rondom deze opvaart, zijn de vrijstaande woningen geplaatst. Deze losse bebouwing heeft een kap met veel vrijere vorm gekregen. Met deze verschillende bouwtypes en kapvormen is hiermee een gevarieerde woonwijk ontstaan.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.