Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Woningbouw Ijsselmuiden

Ijsselmuiden
Titel
Woningbouw Ijsselmuiden
Project
WNN Ijsselmuiden
Plaats
Ijsselmuiden
Bouwjaar
2017
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
-

Eind 2009 zijn wij gestart met de gesprekken over een mogelijke her invulling |ontwikkeling van het terrein, bekend als Tuincentrum Koster, aan de Oosterlandenweg te IJsselmuiden. Dit terrein is onderdeel van het zgn. Sonnenbergkwartier en bevindt zich in directe nabijheid van het centrum en voorzieningen en kent een achterliggend gebied met wonen. Vanuit onze initiërende rol is het onder de naam “locatie Koster” door ons het stedenbouwkundig model, alsmede ook alle gesprekken met de gemeente, de beoogde ontwikkelaar en makelaar, vorm gegeven. Een totaal te bebouwen oppervlak van ruim 16.500m2, opgedeeld in een appartementengebouw, en 36 grondgebonden woningen (11 vrijstaand, 14 2-onder-1 kap en 11 rijwoningen). Er is rekening gehouden met landschapsarchitectuur, stedenbouwkundige wensen vanuit gemeente en o.a. waterschap en met de financiële haalbaarheid van het plan. In 2012 is we de bestemmingplanprocedure doorlopen, waarbij o.a. ook bezonningsstudies richting omwonenden zijn overlegd. De gehele procedure, alsook de gesprekken met diverse partijen heeft een behoorlijke tijdspanne met zich meegenomen.

Eind 2015 werd duidelijk dat de Ten Brinke Groep de locatie en daarmede ook de ontwikkeling zou overnemen,  wat betekende dat er weer schot in de zaak zat.

In 2016 zijn wij gestart met het ontwerpen van de diverse woningtypes, semi-bungalows, rijwoningen, eindwoningen, twee-onder-een-kappers en appartementen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.