Nieuws
Visie
Projecten
Bureau

Woonhuis Bolsward

Bolsward
Titel
Woonhuis Bolsward
Project
WNH Bolsward
Plaats
Bolsward
Bouwjaar
2017
BVO
-
Bouwkosten
-
Opdrachtgever
particulier

Een vrijstaande kavel in Bolsward. Deze wijk gelegen vlakbij het centrum proeft ook van de natuur. Deze kavel gesitueerd op ‘het eiland’ van de wijk biedt de mogelijkheid een woning naar eigen smaak te ontwerpen. Echter is er wel rekening te houden met de welstandcreteria. Kenmerkend aan de woningen in de omgeving is te zien dat ze een rieten kap dragen. Het uitgangspunt hierbij is het creeren van een landschappelijke identiteit. Aan Wijbenga de taak een woning te ontwerpen binnen deze criteria. De opdrachtgever had de wens om zowel de woonkamer als de master bedroom op de begane grond te  positioneren. Ook een dubbele garage voor de liefhebberij van de opdrachtgever was een must. Al deze onderdelen zijn samen gebracht in een hoofdvolume die aan de achterzijde met een secundaire volume is aangevuld. Het geheel is ondanks de rieten kap strak en modern uitgevoerd. Dit komt bijvoorbeeld terug in het metselwerk. Het metselwerk is uitgevoerd zonder stootvoeg met een terug liggende lintvoeg.

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.